ADSL of kabel

ADSL internet

ADSL Waarschijnlijk heeft iedereen wel eens van de term ADSL gehoord. Dit is vrij logisch omdat ADSL al snel aan internet gekoppeld wordt en dat is iets wat iedereen tegenwoordig wel gebruikt. Maar het zal ongetwijfeld zo zijn dat lang niet iedereen meteen weet het nu precies inhoudt. Het is zo’n term die iedereen wel eens in de mond neemt, maar wat er feitelijk nu mee bedoeld wordt kunnen maar weinig mensen vertellen. Voor mij geldt eigenlijk precies hetzelfde. Tijdens de opkomst van het internet werd de term thuis regelmatig gebruikt, maar ik heb mij verder niet met de precieze betekenis bezig gehouden.

adsl of kabel

De term ADSL zit zo in de maatschappij ingebakken, dat iedereen ongeveer wel weet waar je op doelt en met technische begrippen als deze is dat wellicht niet zo’n groot probleem. Wat is ADSL? Omdat ADSL toch regelmatig voorbij komt, was ik eigenlijk wel benieuwd of ik er binnen een handomdraai achter zou kunnen komen wat het precies inhoudt. Uiteraard begon mijn zoektocht achter de computer waar ik gebruik kan maken van het internet. Wat ik er inmiddels van begrepen heb is ADSL een term is die gebruikt wordt om de technologie aan te duiden die er voor zorgt dat er snelle datacommunicatie via de telefoonlijn mogelijk is. Na deze al wat technische zin ben ik mijn zoektocht vrij snel gestaakt. Voor mij is het nu nog steeds niet helemaal duidelijk wat de term nu precies inhoudt, maar eigenlijk hoef ik het ook niet te weten. Voor mij is het belangrijkste dat het internet werkt en als dat dankzij ADSL mogelijk is dan ben ik daar zeer blij om. Techniek Er zijn nog veel meer moderne technieken waarvan de naam gebruikt wordt zonder dat men precies weet wat het is. Geen probleem lijkt mij, gewoon blijven gebruiken.

DSL aansluiting

Een goede DSL aansluiting Zoals u wellicht, of juist nog niet wist, staat de afkorting DSL voor Digital Subscriber Line. Heel simpel gezegd, is DSL gewoon snel internet verkeer via uw gewone telefoonlijn. In de technische wereld staat de afkorting eigenlijk altijd voor Asymmetric Digital Subscriber Line, ook wel ADSL genoemd. Maar aangezien dit de meest gebruikte toepassing is van de telefoonlijn, wordt het meestal gewoon snel DSL genoemd, omdat dit in vrijwel alle gevallen hetzelfde betekent. Wanneer uw internet verbinding via de kabel om wat voor reden dan ook niet voldoet, kwaliteit, snelheid of gewoon weg beschikbaarheid, dan is het ten zeerste aan te raden een internet verbinding via DSL te nemen. Er bestaat dan geen enkele noodzaak om moeilijk allerlei extra kabels aan te leggen in uw eigen mooie huis, maar u kunt direct via de telefoonlijn die toch al beschikbaar is, snel en erg gemakkelijk het internet op gaan! Zonder enige problemen heeft u dan direct de beschikking over een goede en snelle verbinding. Hoe werkt DSL dan? U kunt gebruik maken van uw eigen telefoonlijn omdat DSL voor data gebruik maakt van hogere frequenties dan de standaard telefoonlijn dat doet. Zo is het dus mogelijk om tegelijkertijd te bellen, en toch ook op het internet te zijn, via dezelfde kabel. Doordat het mogelijk is om voor uw telefoon een filter te plaatsen die hoge frequenties blokkeert zult u geen enkele hinder, in de vorm van bijvoorbeeld ruis ondervinden tijdens het telefoneren. Alles blijft gewoon werken zoals vanouds! Maar hoe zit het dan met de snelheid? Wat veel mensen denken is dat DSL langzamer internet biedt, maar dit is zeker niet waar! De bekabeling heeft de mogelijkheid om 256 kbit/s tot 40 MBit/s te leveren aan uw PC, afhankelijk van uw eigen installatie thuis. Zeer snelle internet aanbieders dus!

Internet Kabel

Tegenwoordig gaat bijna iedere vorm van internet draadloos. Oftewel: wifi. Dit heeft als grote voordeel dat er geen internet kabel meer door je huis getrokken hoeft te worden. Nadeel is echter wel dat sommige plekken in een huis slechte ontvangst kunnen hebben. Dit kan voor een hoop hoofdbrekens zorgen. Een gemakkelijke oplossing is dan namelijk niet voor handen. Je kunt het proberen via een router, maar ook dit biedt soms geen soelaas. In dat geval zit er maar één ding op: een internet kabel. Dat klinkt misschien ouderwets, maar dat is het natuurlijk niet. Kabels kan je zo aanleggen dat je er geen last meer van hebt. Kabels uit het zicht doen verdwijnen, is een kleine moeite. Elke monteur, die het systeem voor je komt aanleggen, kan deze klus voor je klaren. Ideaal wanneer je kantoor zich op de zolder bevindt en de ontvangst van het draadloze netwerk daar belabberd is. Een simpele kabel is dan dé uitkomst. Het leggen van een kabel is geen moeilijke taak. Je hebt slechts een modem nodig, en die heb je als je internet hebt, en een ethernetkabel. De ethernetkabel verbindt je zowel aan de modem als aan je computer of laptop. Op die manier heb je internet. Het is een kwestie van ‘plug and play’, kortom. Als je dacht dat je draadloze netwerk al snel was, dan zal er met een kabel een wereld voor je opengaan. Je internet zal nooit sneller hebben gewerkt. Doordat niks zich via het luchtledige verplaatst, en er dus geen blokkades zijn zoals muren, is het internet nog een stuk sneller. Niet voor niets zweren fanatieke online gamers al jaren bij een kabel voor het internet. Je hebt dan nooit problemen met ‘wifi’ en het internet in het algemeen is een stuk sneller. De ideale oplossing voor de internetter die geen seconde ‘offline’ wilt zijn, of wanneer je bereik simpelweg niet goed genoeg is.